SKŁADNIKI:
filet z udźca kurczaka
pierś z kurczaka
3 łyżki sosu sojowego
kawałek imbiru
papryczka chili
makaron sojowy
papryka czerwona, zielona, żółta
cukier trzcinowy
skórka z limonki
oliwy z oliwek
sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Mięso kurczaka mielimy. Następnie do zmielonego mięsa dodajemy pokrojoną papryczkę chili, starty imbir oraz sos sojowy. Doprawiamy solą i startą skórką z limonki. Dokładnie mieszamy.
2. Dzielimy na porcje i formujemy w kotlety.
3. Papryki kroimy w paseczki, po czym przysmażamy na patelni z niewielką ilością oliwy z oliwek. Następnie dodajemy niewielką ilość sosu sojowego i cukru trzcinowego. Dokładnie mieszamy.
4. Makaron sojowy solimy, zalewamy gorącą wodą i po 5 minutach jest gotowy. Następnie makaron dodajemy do papryk, chwilę smażymy i gotowe.
5. W patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy z oliwek i smażymy kotlety. Smażymy z obu stron na brązowo-złocisty kolor. Gotowe kotlety podajemy z przesmażoną papryką i makaronem sojowym. Smacznego! :)
Przepis Video :
Azjatyckie Burgery z Makaronem Sojowym
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.