SKŁADNIKI :
1 poszatkowana biała kapusta
2 grub potarte marchewki
1 szklanka octu ryżowego (250 ml)
1 szklanka cukru (200g)
1/2 szklanki oleju roślinnego (120ml)
4 ząbki czosnku, zmiażdżone
1 łyżka soli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
1. Do średniego rondla wlewamy szklankę octu ryżowego, pół szklanki oleju roślinnego, szklankę białego cukru oraz łyżkę soli. Całość podgrzewamy mieszając, aż do rozpuszczenia się cukru oraz soli.
2. W dużym garnku mieszamy białą poszatkowaną kapustę, dwie grubo starte marchewki oraz cztery zmiażdżone ząbki czosnku. Całość dokładnie mieszamy.
3. Wymieszaną surówkę zalewamy wcześniej przygotowaną marynatą. Odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę. Po tym czasie surówka jest gotowa.
Przepis Video :
Chińska Surówka
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.