Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalny Sklep PrzepisyChinskie.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Makaron Smażony z Sosem Hoisin

SKŁADNIKI :  

150g makaronu błyskawicznego


2 łyżki oleju arachidowego


300g wieprzowiny, pokrojonej w cienkie plasterki

1 cebula, pokrojona w kostkę

2 ząbki czosnku, drobno pokrojone

6 pieczarek, pokrojonych w plasterki


1 zielona papryka, pokrojona w paseczki


1 łyżka oleju sezamowego


2 łyżki jasnego sosu sojowego


4 łyżki sosu ostrygowego


7 łyżek sosu hoisin


szczypiorek do dekoracji

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1.
150 gram makaronu błyskawicznego zalewamy wrzątkiem, po czym zlewamy obficie ciepłą wodą, odcedzamy i odstawiamy na bok. W międzyczasie w woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju arachidowego. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy 300 gram pokrojonej w cienkie plasterki wieprzowiny, którą smażymy obficie mieszając.

2. Po chwili smażenia do woka dodajemy 1 cebulę pokrojoną w kostę oraz 2 ząbki czosnku drobno posiekane. Całość mieszamy a następnie do woka dodajemy 6 pieczarek pokrojony w plasterki oraz 1 zieloną paprykę pokrojoną w paski. Po 3-4 minutach smażenia do warzyw i mięsa dodajemy 1 łyżkę oleju sezamowego, 2 łyżki jasnego sosu sojowego, 4 łyżki sosu ostrygowego oraz 5 dużych łyżek sosu hoisin. Wszystko dokładnie mieszamy, a po chwili do sosu dodajemy wcześniej ugotowany makaron.

3.
Po wymieszaniu makaronu z sosem i warzywami doprawiamy go jeszcze sosem hoisin, i/lub pozostałymi sosami, tak aby smak był odpowiedni pod gusta doprawiającego. Wszystko dokładnie mieszamy po raz ostatni, następnie nakładamu na talerz. Na koniec posypujemy makaron szczypiorkiem. Smacznego :)

Przepis Video :


 Makaron Smażony z Sosem Hoisin

Makaron Smażony z Sosem Hoisin

Komentarze   

 
0 #2 nitek G. 2017-04-19 13:30
8) chyba zrobię sobie takie danie,lubię eksperymenty z kuchnią chińską.
 
 
0 #1 huzar franek 2017-04-19 13:24
8) lubię makaron polecam to danie
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl