Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalny Sklep PrzepisyChinskie.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Makaron z Grzybami Shitake w Sosie Sojowym

SKŁADNIKI:

250g polędwiczek z piersi indyka

200g makaronu chow mein

10 grzybów shitake

2 ząbki czosnku

cebula

szczypiorek dymka

8 liści kapusty rzymskiej

5 łyżek ciemnego sosu sojowego

łyżeczka cukru

sok z jednej cytryny

2 jajka

2 łyżeczki sosu sambal oelek

łyżeczka mąki kukurydzianej

olej arachidowy do smażenia

pieprz

woda


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1. Polędwiczki kroimy na cieńkie plasterki. Marynujemy w sosie sojowym, cukrze oraz odrobinie soku z cytryny.

2. Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i przekładamy do miseczki. Grzyby shitake zalewamy wrzątkiem, odcedzamy gdy będą miękkie i kroimy w paski.

3. Jajka gotujemy na twardo. Kapustę rwiemy na kawałki, cebulę kroimy w piórka, czosnek oraz szczypiorek siekamy.

4. Mięso wraz z marynatą smażymy, po czym przekładamy na osobny talerz.

5. Na tej samej patelni podsmażamy cebulkę, grzybki oraz czosnek. Po chwili dorzucamy porwaną sałatę.

6. Do podsmażonych warzyw dodajemy wcześniej usmażone mięso.

7. Łyżeczkę mąki kukurydzianej mieszamy z 1/3 szklanki wody do otrzymania jednolitej konsystencji i wlewamy do potrawy.

8. Do całości dodajemy wcześniej przygotowany makaron, mieszamy.

9. Potrawę przyprawiamy ostrością sambal oelek, sosem sojowym, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

10. Na koniec dodajemy jajko pokrojone w kostkę oraz posypujemy drobno posiekaną dymką. Smacznego

 Makaron z Grzybami Shitake w Sosie Sojowym

Makaron z Grzybami Shitake w Sosie Sojowym

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl