Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Japońskie Noże Tomoko.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Pierożki Na Parze z Krewetkami

SKŁADNIKI:

krewetki tygrysie

mąka

sos sojowy

sos ostrygowy

ocet winny (mirin)

ocet ryżowy

sos rybny

szalotka

dymka

papryczka chili

sos chili

kolendra

cukier palmowy

sól

wrzątek

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Zaczynamy od ciasta. Wyrabiamy je z mąki, soli i gorącej wody. Ugniatamy w jednolity elastyczny kształt. Po czym odstawiamy na 30 minut.

2. Krewetką usuwamy pancerze i ogonek. Następnie przecinamy na grzbiecie aby usunąć wnętrzności. Oczyszczone krewetki przekładamy do miseczki i posypujemy solą, skrapiamy octem Mirin oraz sosem sojowym.

3. Wałkujemy ciasto na cienki placek. Po czym wygniatamy okrągłe fragmenty.

4. Następnie na każdym kładziemy krewetkę i zawijamy w sakiewkę. Do parownika bambusowego wkładamy na spód podziurkowany papier do pieczenia. Przekładamy krewetki do parownika bambusowego. Gotujemy na parze około 10 minut.

5. Przygotowujemy dressing. Do miseczki wrzucamy pokrojoną dymkę, kolendrę, odrobinę sosu chili, starty czosnek, imbir, ocet ryżowy, sos sojowy oraz sos rybny. Mieszamy i gotowe! Smacznego :)  

Przepis Video :

 
Pierożki na Parze z Krewetkami

Pierożki na Parze z Krewetką

Komentarze   

 
0 #1 pinior 2017-04-18 13:51
:lol: jadłem je, muszę powiedzieć ze mi smakują polskie bardziej od tych, ale to moje zdanie.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl