SKŁADNIKI:
skrzydełka z kurczaka
2-3 łyżki sosu sojowego
odrobinę sosu ostrygowego
sos chili
3 jajka
mąka pszenna
sól do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Ze skrzydełek wycinamy tylko najgrubsze części mięsa i usuwamy chrząstki. Po czym nacinamy mięso w najcieńszym miejscu, oddzielamy od kości i wywijamy je na drugą stronę.
2. Przygotowane mięso przekładamy do miseczki i przyprawiamy solą, sosem chili, dokładnie nacieramy. Odkładamy na 15 minut.
3. Przygotowanie panierki. Do miseczki wbijamy 3 jajka, roztrzepujemy. Dodajemy odrobinę sosu ostrygowego i sojowego, ponownie roztrzepujemy.
4. Następnie w panierce maczamy pałeczki z kurczaka, które później panierujemy w mące. Powtarzamy tą czynność z jednym kawałkiem 2-3 razy aby panierka była gruba.
5. W patelni wok rozgrzewamy dużą ilość oleju, po czym układamy w nim skrzydełka. Smażymy z każdej strony po 5-7 minut. Po smażeniu odsączamy na papierowym ręczniku. Smacznego! :)
Przepis Video :
Skrzydełka Po Chińsku
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.