SKŁADNIKI:
5 jajek, ugotowanych na twardo
orzech kemiri, starty lub 5 orzechów nerkowca
łyżeczka posiekanego galangalu
łyżeczka sambal oelek
sól do smaku
cebula, posiekana
1/2 łyżeczki brązowego cukru
2 ząbki czosnku, posiekane
liść salam
2 łyżki oleju arachidowego
szklanka mleka kokosowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Rozgrzewamy na patelni olej i podsmażamy cebulę. Następnie dodajemy czosnek, orzechy, galangal, sól i sambal oelek.
2. Smażymy chwilę, czasami mieszając. Po czym dodajemy cukier, listek salam i mleko kokosowe. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10minut.
3. Na talerz układamy przecięte na pół jajka i polewamy sosem. Gotowe! Smacznego :)
Jajka w Mleku Kokosowym
Przepis z bloga: Podróże Kulinarne
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.