Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Japońskie Noże Tomoko.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Sałatka z Fasolki Szparagowej

SKŁADNIKI :

500 g zielonej fasolki szparagowej

1/2 pęczka kolendry, posiekane

1-2 cm posiekany kawałek imbiru

2 posiekane ząbki czosnku

1 łyżka oleju o neutralnym smaku

3 łyżki jasnego sosu sojowego

1 łyżka oleju sezamowego

3 łyżki nasion sezamu

sok z limonki

sól

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1. Z fasoli odkrawamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie, tak aby była dość jędrna. Po ugotowaniu odcedzamy i polewamy zimną wodą.

2. Sok z limonki mieszamy z sosem sojowym, olejem, olejem sezamowym. Następnie dodajemy imbir, czosnek oraz kolendrę, dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy fasolkę, znów dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

3.
Całość na koniec posypujemy sezamem, można go wcześniej usmażyć na patelni.

 Sałatka z Fasolki Szparagowej

Sałatka z Fasolki Szparagowej
Przepis z bloga:
Podróże Kulinarne

Komentarze   

 
0 #1 witold 2017-06-14 12:21
:-) Bajkowy ten przepis,właśnie zrobiłem,ciekaw e czy wszystkim będzie smakowało.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl