Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Sushi-Sklep.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Sushi Uramaki Ze Śledzia

SKŁADNIKI:

śledź matias,

szklanka ryżu do sushi,

ogórek kiszony,

kilka sztuk arkuszy nori,

szczypiorek,

4 łyżki śmietany 18%,

2 łyżki octu ryżowego,

1 łyżeczka soli,

1 łyżka białego cukru,

imbir marynowany,

kilka kropel wina mirin.

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Część ogórka kiszonego kroimy w paski, a pozostałą część w kostkę.

2. Śledzia matiasa płuczemy, następnie kroimy w paski o grubości do 1cm. Szczypiorek kroimy w paski.

3. Sposób przygotowania ryżu do sushi znajduje się
tutaj.

4. Na matę układamy folię spożywczą, po czym umieszczamy połowę arkusza nori na którą nakładamy równomierną warstwę ryżu. Następnie posypujemy ryż pokrojonym w kostkę ogórkiem oraz szczypiorkiem, po czym lekko dociskamy.

5. Do miseczki ze śmietaną wlewamy 2 łyżki octu ryżowego i mieszamy.

6. Następnie arkusz obracamy ryżem do dołu, przeciągamy przez środek pasek śmietany z octem i układamy paski śledzia oraz paski ogórka kiszonego.

7. Całość delikatnie zwijamy i uciskamy. Gotowy rulon kroimy na 8 kawałków. Gotowe! Smacznego :)

Przepis Video :


 Sushi Uramaki Ze Śledzia

Sushi Uramaki Ze Śledzia

Komentarze   

 
0 #1 walasek 2017-06-14 11:23
8) Przymierzam się aby to zrobić.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl