Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Japońskie Noże Tomoko.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Warzywa Smażone w Tempurze

SKŁADNIKI:

papryka czerwona,

fasolka szparagowa,

cukinia,

ziemniaki,

brokuł,

cebulki dymki,

mąka pszenna i mąka kukurydziana,

żółtko,

3 łyżki sosu sojowego,

kawałek imbiru,

2 łyżki wina ryżowego mirin,

cytryna,

rzodkiewka,

sól.

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Fasoli szparagowej odcinamy końcówki, paprykę kroimy na grubsze paski, ziemniaki kroimy w talarki o grubości około 0,3 cm, natomiast cukinię kroimy też w talarki ale o grubości 0,5cm. Brokuł porcjujemy na mniejsze różyczki.

2. Przygotowanie dresingu. W miseczce mieszamy sos sojowy, starty imbir, wino ryżowe mirin. Po czym skrapiamy sokiem z cytryny. Dokładnie mieszamy.

3. Przygotowanie tempury. Do miski z mąka pszenną dodajemy żółtko, troszkę mąki kukurydzianej, wody, sól i kostki lodu, całość dokładnie mieszamy.

4. Następnie w przygotowanej tempurze panierujemy warzywa i kolejno smażymy gorącym oleju. Gdy po chwili warzywa się zarumienią, wykładamy je na papierowy ręcznik.

5. Chrupiące warzywa podajemy z przygotowanym dresingiem oraz startą rzodkiewką. Smacznego :)

Przepis Video :


 Warzywa Smażone w Tempurze

Warzywa Smażone w Tempurze

Komentarze   

 
0 #1 nurek 2017-06-14 11:12
:-) To danie wygłąda super ciekawi mnie czy też smakuje dobrze,muszę wypróbować.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl