Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Japońskie Noże Tomoko.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Galaretka Kokosowo Malinowa

SKŁADNIKI:

Galaretka Malinowa:

200g mrożonych malin

garść świeżej mięty drobno posiekanej

pół szklanki wody

1 banan

łyżka cukru palmowego

2 łyżeczki żelatyny

2 łyżki wody do namoczenia żelatyny

Galaretka Kokosowa:

łyżeczka żelatyny

łyżka wody do namoczenia żelatyny

szklanka mleka kokosowego

szczypta mielonego cynamonu

2 łyżki cukru palmowego

szczypta soli

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Galaretka Malinowa:

1. Dwie łyżeczki żelatyny zalewamy dwoma łyżkami wody, pozostawiamy do namoczenia. Rozpuszczamy w kompieli wodnej, pilnujemy, aby nie doprowadzić do zagotowania.

2. Maliny zalewamy połową szklanki wody, dodajemy cukier palmowy. Chwilę gotujemy do momentu uzyskania jednolitej masy i odparowania połowy wody.

3. Dodajemy posiekanego banana, całość blendujemy na jednolitą masę.

4. Dodajemy posiekaną miętę oraz wcześniej przygotowaną żelatynę. Całość mieszamy i wlewamy do połowy pucharków. Wkładamy do lodówki i czekamy, aż zgęstnieje.

Galaretka Kokosowa:

5. Łyżeczkę żelatyny zalewamy łyżeczką wody, pozostawiamy do namoczenia. Rozpuszczamy w kompieli wodnej, pilnujemy, aby nie doprowadzić do zagotowania.

6. Do pojemnika wlewamy mleko kokosowe, dodajemy cukier palmowy, szczyptę soli oraz rozpuszczoną żelatynę. Całość dokładnie mieszamy.

7. Masę kokosową delikatnie rozprowadzamy po galaretce malinowej, którą wcześniej wstawiliśmy do lodówki. 8. Cało posypujemy cynamonem i ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego !:)

 Galaretka Kokosowo Malinowa

Tajska Zupa Ramen

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl