Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalny Sklep PrzepisyChinskie.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Kokosowa Zupa z Indykiem

SKŁADNIKI :

1/4 piersi indyka

główka pak choi

mała marchew

połowa białej rzodkwi

kawałek pora

3cm kawałek korzenia imbiru

połowa zielonej papryczki chili

łyżka czerwonej pasty curry

2 łyżki sosu ostrygowego

150ml mleka kokosowego

500ml wody lub bulionu warzywnego

40g makaronu vermicelli z fasoli mung

łyżka soku z limonki

sos sojowy do smaku

łyżka oleju kokosowego

Orientalny Sklep

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Mięso z indyka kroimy na podłużne kawałki. Por kroimy na cienkie plastry, imbir i paprykę chili na drobną kostkę. Marchew i rzodkiew siekamy w słupki, pak choi szatkujemy na cienkie paski.

2. Rozgrzewamy w woku olej kokosowy, wrzucamy imbir, pro i chili, smażymy minutę i rozprowadzamy pastę curry. Następnie dodajemy indyka, cały czas mieszamy. Smażymy ok. 3 minut. Dodajemy marchew i białą rzodkiew, zalewamy wodą lub bulionem.

3. Następnie dodajemy sos ostrygowy i mleko kokosowe, mieszamy i gotujemy ok. 5 minut.

4. Makaron vermicelli zalewamy wrzątkiem i po chwili odcedzamy.

5. Do zupy dodajemy makaron i pak choi, sok z limonki i mieszamy i ogrzewamy ok. 5 minut, gotowe. Smacznego :)

Kokosowa Zupa z Indykiem

Kokosowa Zupa z Indykiem
Przepis z bloga: Podróżności

Komentarze   

 
0 #3 nowak 2017-06-16 10:43
:D Jeszcze nie jadłem tej potrawy podobno jest bardzo smaczna,muszę spróbować.
 
 
0 #2 Zenek 2014-11-26 22:18
Dorwałem wreszcie pak choi w .... Biedronce:)
i mogłem wypróbować przepis:)
Idealne danie dla zapracowanych: zupa, drugie i sałatka w jednym:):):) a przy tym pyszne:)
 
 
0 #1 ALICJA ROPELEWSKA 2014-01-06 21:45
Gotuję tę zupkę mojej rodzince ,ostra , wyrazista , rozgrzewająca wspaniala na chlodne dni,dodaję jeszcze trawę cytrynową, pycha
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl