SKŁADNIKI:
kilka krewetek w pancerzach black tiger 16-20
proszek do pieczenia
kilka kostek lodu
1 papryka słodka
szczypta soli
olej do smażenia
pieczywo czosnkowe
sos czosnkowy
mąka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Krewetką usuwamy pancerz, po czym delikatnie nacinamy je na grzebiecie i usuwamy jelito. Następnie nacinamy kilka razy krewetki na wewnętrznej stronie.
2. Przekładamy krewetki do miseczki i doprawiamy solą oraz papryką słodką. Dokładnie mieszamy.
3. Przygotowanie tempury. W miseczce mieszamy mąkę, wodę, kostki lodu, sól i proszek do pieczenia.
4. Krewetki namaczamy w przygotowanej tempurze. Następnie smażymy na większej ilości gorącego oleju do 3-4 minut. Podajemy z pieczywem czosnkowym i sosem. Smacznego :)
Przepis Video :
Krewetki w Tempurze
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.