SKŁADNIKI:
5 jajek
2 łyżki mleka kokosowego
200g mielonej wołowiny
1 mała cebula posiekana
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju ryżowego
1 marchewka drobno pokrojona w kostkę
2 łyżki groszku zielonego
pół papryki żółtej pokrojonej w drobną kostkę
1 papryczka chili wydrążona z nasion i posiekana
1 duży pomidor pokrojony w kostkę
1 łyżeczka pieprzu czarnego
3 łyżki sosu ostrygowego jeśli za mało dodać więcej
dymka cebuli do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Na patelni wok zeszklij cebulę dodaj czosnek oraz pieprz smaż minutę.
2. Dodaj mięso mielone. Podsmażaj aż będzie ugotowane.
3. Następnie dodaj marchewkę, groszek, pół papryki żółtej, papryczkę chili, pomidora, sos ostrygowy. Duś na małym ogniu do momentu aż marchewka będzie miękka.
4. W misce rozbij jajka dodaj mleko kokosowe całość dokładnie wymieszaj.
5. Na patelni do naleśników rozgrzej odrobinę oleju. Smaż do momentu aż jajka się zetną. Nałóż na środek wcześniej przygotowane nadzienie. Zwiń brzegi do środka. Przyłóż talerz i odwróć omlet na drugą stronę. Omlet posyp dymką cebuli. Smacznego :)
Tajski Omlet z Wołowiną