Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Japońskie Noże Tomoko.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Wołowina z Pastą Panang Curry

SKŁADNIKI:

200 - 300g mięsa wołowego (może być antrykot, rostbeff), pokrojonego w cienkie paski

400ml mleczka kokosowego

200ml wody

2 łyżki oleju

kostka cukru palmowego

2 łyżki sosu rybnego

2 listki limonki kafir

1 papryczka chili, drobno pokrojona

50g czerwonej pasty panang curry

ugotowany ryż

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Na patelni wok rozgrzewamy 2 łyżki oleju, następnie dodajemy 50g pasty panang curry. Smażymy mieszając przez około 1 minutę na małym ogniu.

2. Po czym wlewamy 400ml mleczka kokosowego i 200ml wody. Mieszamy dokładnie z pastą curry.

3. Dodajemy wołowinę, gotujemy około 3 minut. Po tym czasie dodajemy 2 łyżki sosu rybnego i krążek cukru palmowego.

4. Po 2 minutach dodajemy około 2-3 liści kaffiru. Dla wzmocnienia ostrości można dodać pokrojoną papryczkę chili. Całość dokładnie mieszamy.

5. Mocno zagotowujemy na 2 minuty, po czym gotujemy na małym ogniu 5 minut.

6. Gotowe danie podajemy z ryżem, przyozdabiamy liśćmi bazylii. Smacznego!

Przepis Video :


Wołowina z Pastą Panang Curry

Wołowina z Pastą Panang Curry
 

Komentarze   

 
0 #1 voltar87 2017-06-16 10:23
8) Uwielbiam mięso wołowe,teraz zrobię to na sposób orientalny według tego przepisu.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl