Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalny Sklep PrzepisyChinskie.pl

Przepisy Kuchni Wietnamskiej

Kalarepa z Polędwicą Wieprzową

SKŁADNIKI:

300g polędwicy wieprzowej pokrojonej w cięńkie plasterki

duża kalarepa pokrojona w plastry

szalotka pokrojona w paseczki

ząbek czosnku posiekany

łyżka drobno posiekanego imbiru

olej arachidowy do smażenia

łyżka sosu sojowego

łyżka sosu rybnego

łyżka sosu ostrygowego

łyżeczka cukru palmowego

pół łyżeczki czarnego pieprzu

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Pokrojoną kalarepę wrzucamy na około 2 minuty do wrzącej wody, odcedzamy i odstawiamy.

2. W woku smażymy szalotę, czosnek oraz kalarepę około 2 minuty. Zdejmujemy z woka i odstawiamy na później.

3. Do woka dolewamy olej arachidowy i smażymy wieprzowinę z imbirem około 2 minuty.

4. Po chwili dodajemy resztę warzyw oraz sosy i rozdrobniony cukier palmowy. Całość smażymy około 2 minut.

5. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i posypujemy szczypiorkiem.

6. Gotowe danie podajemy z dowolnym ryżem, najlepiej ryżem jaśminowym.

 Kalarepa z Polędwicą Wieprzową

Kalarepa z Polędwicą Wieprzową

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl